fredag 3 juni 2016

Vårfest Luftballongen 2016

Vi startade med att introducera och inviga vår nya bygg och konstruktionsmiljö. Marie och Arthur och några barn hjälpte tillsammans att klippa bandet!
Tanken är att barnen kan konstruera större byggen som inte får plats inne samt använda återvinningsmaterial som inspirerar barnen att tänka i nya banor. Ett material som inte är så uträknat redan från början hur det kan användas.
Vi vill också få in matte, teknik och na genom volym och våg. Sand och vatten så småningom i banor etc.


Sedan var alla välkomna att utforska tillsammans.

Vi presenterade " Sagan om fågeln" på film där barnen dramatiserade. Uppdukat var också sagomaterialet så att barnen kunde visa familjen. 
" Sagan om fågeln" har vi läst efter lunchen denna termin och nån gång när barnen själva velat. Den har Jones på Raketens pappa berättat för barnen på Luftballongen för ett par år sen. Den lever kvar i barnen i form av bok, bordssaga och nu film.
Sagan stimulerar språk och fantasi bla.

En station var att rita självporträtt för alla. En svår uppgift men eftersom några av barnen jobbat med det i Tema Människan så tyckte vi att vi ville utmana resten av familjen också! 
 

Korvgrillning och äppeldricka gick åt i den heta sommarvärmen.
Vimmelbilderav vimmelfotografen. Tack snälla ni för en superkväll igår på Vårfesten. Vi tar nya tag i höst med nya barn och ny väg i Tema Människan. Ella, Sofia, Moa, Filippa, Elmar och Rami ska sluta hos oss för att bli "stora" på Raketen i höst. Det är med blandade känslor tycker vi men tur är att vi har nära till varandra. 

Soliga hälsningar Marie, Angelica och Jennie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar